fortfolio işte...

biraz şehir, biraz ilişki, biraz kadın, biraz erkek, biraz yalnız, biraz komik, biraz hikaye, biraz gerçek.

30 Temmuz 2010 Cuma

İnsanın yalnız yaşarken sahip olamadığı lüksler...


 Koltukta uyuyup kalma
Ya kolunun üstüne yatarsın uyuşur ya boynun tutulur. Gecenin bir yarısı uyanıp uykun kaçarsa ertesi güne uykusuz başlamak işten bile değil. Yok ki yarım saat kestirdikten sonra seni öpe koklaya yatağa gönderen, üstünü örten biri! 

Süpermarkette gönlünce alışveriş yapma
Ben her süpermarket alışverişi ardından sekiz torbayı tıslaya tıslaya eve taşırken evlenmeye karar veriyorum. Kollarım kopma aşamasındayken çok da mantıklı bir fikir olduğuna tüm kalbimle inanıyorum. Başlarım güçlü kadın tribine!

Sabah saati duymama
Saati duymaz ya da kapatır, homurdanıp dönersin öteki tarafa… En tatlı uykudur o, fazladan beş dakika için ayakkabılarımın yarısını veririm. Gel gör ki, uyku bu… Sağı solu belli olmaz, sardı mı seni tüm gücüyle… İşe geç kalmak işten bile değil. Yok ki bir itekleyenim, telefon gelene kadar horul horul uyurum. Şişmiş suratla patrona “uyuyakalmışım” derken çizilen imaj çok ezik!

Evde bir şeyi unutma
Sevgilim evde telefonumu unutmuşum, geçerken benim ofisime bırakır mısın rica etsem? Ih-ıh bırakamaz! Yok öyle biri! Çalsın telefon akşama kadar, deli etsin komşuları.

Fişte bir şey unutma
Çok şıkım, çok havalıyım tam Nişantaşı’na kadar indim, arkadaşlarımla buluşacağım… Eyvah! Saç düzleştirme aletini fişte unutmuş olabilir miyim? Yok yok çıkarmışımdır. Ama ya unuttuysam? E her seferinde çıkartıyorum ya! Unuttuysam ev yanar ama! Üf aman geri dönüyorum ben! Hiçbir geri dönüşümde de fişte kalmış olmuyor ya en fenası da bu!

Pencereyi açık unutma
Açık unutup uyursan yine bir boyun tutulması vakasıyla karşı karşıya kalırsın. Ya da gecenin bir yarısı pervaza vuran pencerenin sesiyle sıçrayarak uyanabilirsin. Açık unutup evden çıkarsan hırsız girer, şehrin tozu girer. Olmaz yani! Evden çıkmadan pencereleri kontrol etmeye mecbursun!

Yatmadan kapıyı kitlememe
Dişini fırçaladın, suyunu yanına aldın, yatağa girdin. Nasılsa babam kapıyı kitler güvencen yok, emin olamıyorsan mecbur kalkıp o kapıyı kontrol edeceksin. Ya da benim gibi eve her girişinde kitle, daha kolay olsun!

Eve gelirken ekmek almama
Ya üşenmeyecek çıkıp bakkala gideceksin ya da bu akşam ekmek yok sana! İyisi mi pasta ye.

Yemeği gereğinden çok yapma
Haftalık mönüyü bildiriyorum: bugün yeni yapılmış taze bezelye, yarın idare eder bezelye, ertesi gün pörsümüş bezelye! Elinin ayarı olacak, az yapacaksın yemeği. Çok yaparsan ya her gün yersin mide fesadı ya da israf eder çöpe dökersin.

Faturaları ödemeyi unutma
Arkadaşlarını çağırdığın bir gün eve geldiğinde karanlık bir ortamı göze alabiliyor musun? Hayır şekerim hiç de romantik değil! Onlarca kez fatura ödemeyi unuttuğum için ya susuz kaldım, ya elektiriksiz. Kara listeye alınmış olmamın tek suçlusu unutkanlığım!

Eşyaları tek başına taşımak
 Etim ne budum ne? Dekorasyonu değiştirirken koca koltuğu tek başıma karşı duvara nasıl çekeyim ben? Her seferinde bir arkadaşa rica edip muhtaç mı kalacağım? İstemez iyidir bu koltuk yerinde dursun!

Anahtarı kaybetme
İşte şimdi yandın! Önce panik halinde anahtarı ararsın, sonra çilingiri… Eve girebilmekle çilen dolmadı, şimdi de ne olur ne olmaz kontenjanından o iki anahtar da değiştirilecek. Zaman ve para kaybı, üstüne sinir harbi olmasın diyorsan ya anahtarı boynuna asarsın ya da yakınlarda oturan bir arkadaşa yedeğini verirsin.

3 yorum:

  1. Yanliz yAsiyan bir erkegin dramatik hayati.

    Koltukta uyuya kalmak mi buna gulerim 1 hafta yatagimin hic bozulmadigini bilirim bide sabahki boyun agrisi olmasa.
    temizlik yapmak o temizlikcilere verdigim parayla ikinci arabaya sahip olabirdim.erkek adam ne anlar temizlikten camasirdan utuden anne ya
    nerdesin sen .

    Yemek aksam yemegi tercihi genelde ruffels doritos olmadi citos bi de kola oh sahane tembellikten yemek yapilmaz pazar gunleri issiz adam tribine bagla yemek yaparsin o yemekte aylarca buzdolabinda surunur.

    alinan meyvelere sebzeler genelde curur....

    supermarket tamam kollarimiz kuvvetli olabilir ama unutkaniz iste hep unutuoruz ne alicagimizi ya eksik aliyoruz ya fazla yok bu supermarket isi bize gore digil sanirim poset tasimak en iyisi...

    faturami o faturalarin faizlerine odedigim paralar hep faturadan fazla oluo nefret ediorum fatura odemekten

    bazen evlensem mi diorum.sonra sacmalama diyip uyuyorum...

    Bir erkegi en mutlu eden kisi annesidir bu da dip not sevgiler

    Yildirim TAS

    YanıtlaSil
  2. bezelye can'dır. ben bezelye bile yiyemiyorum aylardır...hera'nın köpek mamalarından aşırmayı bile düşündüm tembellikten

    YanıtlaSil
  3. Yıldırım ve Mert, yorumlarınızı gerçekten bayılarak okudum. Evet gerçekten sizi en mutlu eden kadın anneniz gibi duruyor=)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...