fortfolio işte...

biraz şehir, biraz ilişki, biraz kadın, biraz erkek, biraz yalnız, biraz komik, biraz hikaye, biraz gerçek.

5 Eylül 2010 Pazar

BBE! (biri bizi eleştiriyor)



Bu yazı sevgilisi olup hayatını ihmal eden tüm kız arkadaşlarıma ithafen yazılmakta ve kendime hatırlatıcı uyarı niteliğinde saklanmaktadır!

Bırakmayacaksın kendini! Salmayacaksın öyle sevgili buldum diye... Manikürünü, dip boyanı, arkadaşlarını ihmal etmeyeceksin! Hele buldumcuk hiç olmayacaksın! “Eskiden çiçeklerle kapıma dayanırdı, şimdi kumanda en yakın arkadaşı” demeden önce dönüp bacağına bir bakacaksın. Sen kılları saldıysan meydana, onun da miskinliğini salmasına laf etmeyeceksin!

Kız kıza eğlencelerinden vazgeçmeyeceksin! Sen değil miydin gece çıkmaların, evde şarap içmelerin, dedikodu soslu kahveye gitmelerin ateşli bir savunucusu? Sen değil miydin, kız kıza bara gitmişlere “aranıyor” muamelesi yapanlara elinin tersiyle çakmak isteyen? Vanminüt, sen, sen değil miydin yoksa?
Şimdi sevgilisiz dışarı çıkmayan, arkadaşlarınla çıkmayı ona sormaya çekinen ve hatta o da çıkar da birileriyle takılırsa diye korkan ya da “aman şimdi ne gerek var tatsızlığa” diye düşünen, sevgilisizken sürekli görüştüğün, görüşmeyince özledim diye tutturduğun arkadaşlarını özlemeyen biri mi oldun? Hangisi sensin? Bukalemun musun? Hatta ağır konuşuyorum bak, karakterin yok mu senin?

Başkalarına göre şekillenen biri olmak mı zor, kendin olmak mı zor? Sevgili özveri işidir tamam da, arkadaşlık değil midir? Sevgili şehir dışına gidince ya da işi çıkınca kız arkadaşları aramak ne kadar vefalıca?

Bırakmayacaksın kendini! Bavulun hep kapının kenarında duracak. “Muhtaç değilim sana” demeyeceksin belki ama bunu hissettireceksin. Kimi zaman sırf güç gösterisi adına tabureye çıkıp ampulü değiştireceksin.

Salmayacaksın kendini! Tüm hesapları ona ödetmeyeceksin. Kendini sofraların efendisi hissetmeyecek. Hissetmeyecek ki o olmadan sofraya oturmazsın sanmayacak.
Vazgeçmeyeceksin kendinden! Her şey sadece onunla güzel demeyeceksin! O olmadan yaptığın zevklerini ihmal etmeyeceksin.

Sadece ondan bahsetmeyeceksin. Erkeğin en büyük başarısı arkadaşıyla playstation oynarken ya da halı sahada maç yaparken tüm enerjisini oyuna vermek, bunu unutmayacaksın. Kız arkadaşınla eğlenirken sadece ondan bahsetmeyeceksin.

Bir de unutmayacaksın! Evet biliyoruz, o çok farklı ve asla kötü bir şey yapmaz. Ama ondan iki önceki de yapmazdı, öyle değil mi? Anladın sen! Hafızana sahip çıkacaksın!

Sevmeyi ihmal etmeyeceksin! Hiç sevmemiş, hiç güvenmemiş ve hiç hayal kırıklığı yaşamamış gibi güvenip sarılacaksın. Ama ihtimallerin yüzlerce olduğunu, masalların hep mutlu sonla bitmediğini aklının saklı bir köşesinde tutacaksın.

Masada boş bardaklar, kirlenmiş tabaklarla uyandığın sabah ne olacak? O sabah arayacağın birileri olacak. Hem de daha dün konuştuğun biri olacak bu... Öyle sevgili adına dondurucuya konmuş, kalbi soğutulmuş bir arkadaş olmayacak. Aşklar tavsar, dostlar kalır. Belki aşklar da kalır ama... Sen kendin gibi kalmayı başarırsan! 
Hadi şimdi git, hayatın da aşkın da sevişmenin de tadına var! 

7 yorum:

  1. bu liste daha uzar gider! buna volume 1 yazsaydın! aklına geldikçe yeni maddeler eklenmeli! bu arada sadece kızlar değil erkekler de aynı hatayı yapıyor!
    peki ya sevgili yapınca facebook hesabını kapatanlara ne demeli? yada sevgilisiyle (evli değiller yanlış anlaşılmasın) ortak facebook hesabı açanlar! pardon siz facebook'ta aranıyor muyudunuz da kapattınız? yada sizin kendi kişiliğiniz yokmuydu hemen biz olunca yeni bir kişiliğiniz oluştu????

    YanıtlaSil
  2. öyle deme elo! facebook'a girmesi yasak olan çiftler var! alınırlar şimdi!=)) gerçi o yasaksa buraya da giremezler=)
    yazı çok beğenildi ve çok yorum geldi, blog istatistiklerine göre en çok okunan yazı şimdilik. volume 2'yi de yazarım bir ara. =)

    YanıtlaSil
  3. Facebook hesabım olmadı benim. Bir şeyler mi kaçırıyoruz yoksa. Uzaya yolculuk var da geride kalan ben miyim...

    YanıtlaSil
  4. yok yok facebook'a girmemekle kaçırılanın sadece iki dedikodu, üç hayalkırıklığı, dört video olduğunu düşünüyorum.
    haa ne duruyosun, çık derlerse, çıkmam o ayrı =)

    YanıtlaSil
  5. 3hayal kırıklığı+2dedikoduya olumsuz,
    4videoya olumlu dersek,
    evrensel kümenin içinde facebook kümesinin dışında kalanlar olarak 5-4 haklıyız sanki :)

    birini severken de biz kümesini oluşturamıyorsan, ne anladım ben o ilişkiden...

    YanıtlaSil
  6. video her yerde izlenebilir. ama hayalkırıklığı ve dedikodu da feysbuka gerek kalmadan bi şekilde hayatlarımıza sızıyor. o yüzden haklı-haksızdan öte, bir tercih meselesi=)
    ama biz kümesine katılıyorum. dengesi çok ince olan, boğmaması gereken, mutluluk veren bir küme olduğu sürece güzel.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık. çok güzel tespitler.bu yüzden kadınlar olarak ayrılık sonrası kendimizi uzay boşluğunda hissediyoruz.Erkekse o kadar uçmuyor, basketbol sahasında filan hissediyor kendini. ya da bir pes koltuğunda.:)
    ama bu yüzdendir ki erkeklerin aşk acısı geç çıkıyor.dibe vurmaktan pek uzaklar. üzeri sürekli örtülen acı, erkeklerde olmadık bir alt dudakta karşılarına bile çıkabiliyor mesela. kadınlar 2 ay uzay boşluğunda salındıktan sonra, hayata sıfırdan başlayabiliyor.
    biraz konudan sapsam da serbest çağrışımlarımı seviyorum.

    seni okumak çok keyifli.sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...