fortfolio işte...

biraz şehir, biraz ilişki, biraz kadın, biraz erkek, biraz yalnız, biraz komik, biraz hikaye, biraz gerçek.

14 Kasım 2010 Pazar

Erkeğin midesine giden yol...

Hangi yemek faslını sevdiğine, ilk dışarı çıkışta nasıl bir program tercih ettiğine göre erkekleri tanımlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Buyrun, öğrenin!

Kahvaltı
İlişki adamıdır. Keyfi sever. Vur-kaçcı değildir, ıssız adam kahvesi sevmez. Zevkleri çeşitlidir, tek bir tostla geçiştirmez. Peynir, domates, biber, zeytin yetmez; yumurta ister, sucuk ister.
Emek ister, sallama çay içmez, ilişkisi de çayı da demlensin ister.
Gece kaybettiği enerjiyi bal-kaymakla geri kazanır. Sohbeti, hayat keyifleri üzerinedir, saatlerce dinlenir. Karakteri de güneşlidir. Gün ışığından kaçmaz, bir şey hissetmek için alkole ihtiyaç duymaz. Sakin ve mutluluk verici müzikler dinler. Eşofman gibi rahat kıyafetler giyer. Kahvaltıdan sonra sakince gazetesini okumak, kahve keyfini yapmak ister. 
Kahvaltı sonrası sekste harikalar yaratır.


Öğle yemeği

İş adamıdır. İlişkide korkaktır, ikinci adımı atamaz. Yemeği uzatamaz, ofise geri dönmesi gerekir.
Bir bardaklık şarapçıdır, ikinci bardağı içmez. Sohbeti işinin yoğunluğu ve şirketteki pozisyonunun önemi üzerinedir. Aramayı hep unutur. Yemek tercihini tavuk ya da et ızgaradan yana kullanır, zira öğleden sonraki toplantıda ağzının kokmaması gerekir. Gerçi o hiç bir zaman soğan, sarımsak da yemez, ne banal şeyler onlar öyle!
Karakteri kara bulutlu ama yağmurun bir türlü yağmadığı hava gibi boğucudur. Tabii ki takım elbise giyer. Mekanda ne çalıyorsa onu dinler, blackberry'sine gelen iş mailleri yüzünden ne müziği duyar, ne sizin anlattıklarınızı.



Aperatif 
Flört adamıdır. Dur-bakalım'cıdır. Rahatsız tabure tünemelerinde çok eğlenceli hikayeler anlatır. Belki biraz pinti olabilir ya da “yatak garanti belgesi” almadan harcama yapmak istemez. Her an bir başka programı çıkabilir, diğer seçenekten telefon gelirse geceye başkasıyla devam edebilir. Tabii size iş ya da aile durumu mazereti sunar. Daha profesyonel olanlarsa zaten bir aperatif için buluşmuştuk rahatlığıyla “oldu bye güzelim, sen buradan napıyorsun” der, alttan çapkın bir bakışla “bir dahaki sefere daha uzun görüselim”i ekler vınn diye öteki aperatife kaçar. Aylık ilişkiler yaşar. Çekici ve renkli bir giyim tarzı, 80'ler müzik zevki ve yalancı güneşli bir havası vardır. Çiçekten çiçeğe konmaktan, kimi seçeceğini bilememekten, aynı gece üç farklı aperatif programının bünyede yarattığı sarhoşluktan eve yalnız dönebilir.

 
Akşam yemeği
Etkileyici adam’dır. Evden alır, rezervasyonunu yaptırdığı mekanın kapısını tutarak buyur eder. Biraz poz'cudur ama pozları etkiler. Mekanına göre rakı ya da şarap içer. Yemek tavsiye etmesinden kontrolü ele almak istediğini anlayabilirsiniz. Yemeğin de adamın da hazmı zordur.
İşlerinden, seyahatlerinden ve erkek arkadaşlarıyla yaptıkları hayvanlıklardan kahkahalarla bahsetmeyi sever, pek afacandır.
Telefonu çalınca; ya abartılı bir kibarlıkla özür dileyerek açar ya da şüphe uyandıracak bir tavırla sessize alır. Hesabı çaktırmadan öder. Kahveyi evde içmek ister. Seks umudu ve duvardaki çentik sayısı yüksektir. Karakteri parçalı bulutludur. Kibarlığıyla kolayca etkiler, aşık eder, ertesi hafta hiç bir şey olmamış gibi davranabilir, uzuuun bir süre etiketsiz takılmak ister. Kaliteli müzikler dinler, spor-şık giyinir.

Tatlı

Evlilik adamıdır. Biraz nostaljik biraz muhafazakardır. Bu tipler nargile içmeyi de sever. “Tatlı yiyelim tatlı konuşalım” klişesine fazla takılı kalır.
Müzik tercihi karaktersiz (ben kulağıma hoş geleni dinlerim abi), giyimi vasattır (annem yapıyor hala alışverişimi).

Kıza bir tatlı, bir su ısmarlar, "bir tane daha yer misin güzelim" demeyi ihmal etmez, hesabı göstere göstere ödemenin erkekliğini yaşar. Eve gidip mastürbasyon yapar.

Bar-disco

Concon adamdır. Yemekmiş, sohbetmiş öyle adap bilmez ya da gereksiz detaylardan sıkılır. “Ne konuşçcam abi kızla zaten” diye düşünür. 3 saat takılalım, kafalarımız güzel olsun, sonra yatağa girelim’cidir. Minimum haz, maksimum ego seksi üzerine ihtisas yapmıştır.
 Redbull-vodka sever. Biradan, kendisini yatakta mahçup eder diye kaçınır. Naneli votka, ağız kokusunu giderir diye son duble tercihi olabilir. Sabaha karşı Bambi ya da Kızılkayalar’da yemek yemez, hem sarımsaklı hamgurgerden hem de ayılmaktan uzak durmak için... Ayık kafayla kızı çekemez çünkü! Sarhoş esprileri yapar. Club müzikleri dinler, karakteri karanlıktır.

Alt kategori konser'ciler
ise romantiktir, tutkuludur. Kulak pası almayı, ritimle sallanıyoruz işte bahanesiyle beline sarılmayı, kadın vücudunu tatmin etmeyi, enstrüman gibi çalmayı bilir. Güzel bir gömlek, rahat bir pantalon giyer. Karakteri lodoslu havalara benzer, uygunsuz zamanda baş ağrısı yapar ama sıcaktır.

Hadi bi görüşelim'ci

Ne istediğini bilmez'cidir. Çok laf, boş icraatçıdır.
Habire hadi buluşalım der, ne kahvaltı, ne aperatif içki, ne bar programı yapmayı becerebilir. Kazara bir sene zarfında, herhangi bir program için buluşmayı becerdiğinizde, tüm enerjisini eyleme harcadığı için “ne yapalım yeaa nereye gidelim, sen söyle” diye sorar. Tüm insiyatifi üzerinize bırakır. Sıkıcıdır. Nasıl kaçacağını bilemezsiniz o yüzden mütemadi ekilmeye mahkumdur.


İstisnalar kaideyi bozmaz klişesi ardından siz sevgili okuyucular ve bu yazının odak noktası erkekler için, Sezen Aksu’dan geliyor; “Beni Kategorize Etme.” 

4 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. hahahahah=)
    öğün atlamamak lazım da haaaarika bi yorum olmuş=) yalnız en önemli öğün kahvaltı:)

    YanıtlaSil
  3. şimdi kahvaltı hep sıkı tutuluyor, öğlen geçiştirilebilir, aperatfilerin iştah açıcılıiğından asla vazgeçilmiyor, pms vb. öncesi dışında tatlıdan uzak duruluyor, akşam için planlı programlı davranılıyor!!! anlamış mıyım???
    göçebe hayatıma uyum süreci sebebiyle son yazıları uzun süre sonra toplu okuyabildim; çok eğlenceli çok keyifliler...kalemine sağlık şafaaaaam...
    zuzu

    YanıtlaSil
  4. zuzum teşekkür ederim, seni özledim, yorumlarını da özledim=) artık göçebe olduğuna göre bi feysbuk açsan da iletişimimiz sağlansa?
    çok iyi anlamışsın zuzum, kahvaltı en önemli öğün atlamamak lazım, vietnamda bile olsan=) sen zaten sabah kahvelerimizde bu önemi vurguluyordun ama ben uyanamadığımdan anlamıyor idim=) öperim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...