fortfolio işte...

biraz şehir, biraz ilişki, biraz kadın, biraz erkek, biraz yalnız, biraz komik, biraz hikaye, biraz gerçek.

21 Ekim 2010 Perşembe

Ucuzlukta Almayın! Cereyanda Kalmayın!

Her ay stil önerileri veren sayısız kadın dergisi ve gazete eklerine rağmen kimi dişiler seksi görünmeyle ucuz görünme arasındaki farkı hiç anlamadı! Doğallık, sadelik diye bağıran yazıların inadına basitlik topağı uygulamalardan vazgeçilmiyor.

İşte güzel olduğunu sandığınız ucuz gösteren detaylar:
Yanları fışkırtan düşük belli kot. (seksi olmadığı gibi mide bulandırıcı!)

Esmer tene sarı saçtan artık vazgeçsek? (Konuyla en alakasız erkek bile sahte sarışını bu kadar kolay anlamasa? Nasıl olur kuzularım? Hadi kuaföre gidin hep beraber, grup indirimi alın.)

Yüze uymayan şekilde alınmış incecik martı kaşlar.

Gözaltına Bülent Ersoy misali yaldır yaldır beyazlatıcı sürmek.

Genellikle buz mavisi eskitilmiş kotların birçoğu.

Kafanın arkasında topak topak yapışmış, muhtemelen gece yatarken de çıkarılmayan yapay çıtçıtlar. (arkadaşım uzatmak istiyorsan sabret, tarayamadığın saçı kafanda niye tutuyorsun?)

Fondötenle yüzü yıkamak ya da sivilcenin üstüne kat kat kapatıcı ya da fondöten sürmek. (Daha belli ve daha çirkin görünüyor, bırak açık kalsın, hava alsın hem daha kolay iyileşir be hey kafasız)

Milyar lira saçın boyasına döküp saç uçlarını kırıklar içinde bırakmak ve kelebek tokayla umursamaz bir topuzla tutturmak.

İlgi çekmek için genel alanlarda yüksek perdeden saçma kahkahalar atmak. (hayır benim de kibar kahkahalarım yok, ama içten olmayınca çok belli oluyor güzelim)

Ağzından büyük sakızı çevirip durmak patlatmak.

Haddinden büyük ve boyutundan ucuz halka küpeler.

Çok satan güneş gözlüğü modelini, yakışmayanların takması ucuz! (Soğudum senden Rayban)

şahtık, şahbaz olduk.
Nişantaşı, Bağdat Caddesi, Etiler gibi semtlerde ağırlıklı olarak görülen, elde bir cüzdan, bir telefon, bir sigara paketi dolaşıp “ben buralarda oturuyorum bir kahve içmeye çıktım yae” kafasındaki hanım kızlarımız.

Yağlı görünümlü parlatıcılar. (az önce bir buçuk tereyağlı iskenderi öptüm de geldim hacı izlenimi.)

Uzun tırnak/bordo ya da kırmızı oje kombinasyonu. (Birazdan pamuk prensese elma mı sunacaksın arkadaşım?)

Çizgili adidas eşofman altı ve spor ayakkabı\convers giyip üstüne simli boncuklu tshirt, kocaman altın rengi halka küpeler, full makyaj/fönlü saçlar/kocaman klasik çanta. (Altı kaval-üstü şişhane.)

Renkli çipil çipil lens üstü abartılı solaryum. (krema üstü vişne)

seni seçtim pikaçu!
Saç spreyi, koltuk altı jeli, parfümü bir arada, üst üste sıkıp kokuları karıştırmak.

Rimeli kat-kat ve katman-katman sürmek. Sonra kirpiklerin birbirine yapışması.

Her cümle başında bağlaç olarak “yaneaaa” kullanmak. (Çok tikisin aşkitom!)

Sırf moda diye o sezon revaçta olan her şeyi giymek. Her model her vücut için değildir. (Misal ayak bileklerin kalınsa babet, kalçan genişse boru elbise, boyun kısaysa şalvar pantolon, bacakların kalınsa tayt giymeyiver. Eksik kalmazsın merak etme!)

Bu durumları inatla yapan hemcinslerimi, krematoryuma bekliyorum.

9 yorum:

  1. simdii kisi ayak bilekleri kalinsa ve babet giyiyorsa ve de gayet de mutlu mesutsa kimseye laf soylemek dusmez.. senin de goz zevkin bozuluversin napalim.. goz zevkini bu kadar onemsiyorsan, egona don bir bak ve baskalariyla ugrasacagina kendinle ugras derim.

    not: benim ayak bileklerim hic kalin degil, hayiflanip tepki vermis degilim. ancak insanlarin fizikleriyle ilgili kategoriler yaratip, "aman baskasinin goz zevkini bozar miyim" diye dusunmesini salik veren, tipi dergi kapaklarindaki (photoshoplu) celebrities gibi olmadigi icin komplekse sokturan ve onlarin rahat babetlerden bile vazgemesini ahkam kesen yaklasimlari dogru bulmuyorum. -gulru

    YanıtlaSil
  2. =) ben zaten SIRF MODA diye o sezon revaçta olan herşeyi giymenin kötü göründüğünü söylüyorum. Göz zevkimi bozan bir sürü şey var ama bunların egom ile bir alakası yok. Bu da benim fikrim.
    Sen de fikrini paylaştığın için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. bence Safak Unal'ın blog yazıları o kadar doğal o kadar ıcten ve masum kı on numara ! Bu kadar bııtmıstır !!! Baska da soz soylenılmesıne gerek yoktur dıye dusunuyorum !!
    Love uu !
    Takıpteyız ... hemde buyuk bı ılgıyle Safakcımm :)

    YanıtlaSil
  4. hahahah ellerine sağlık yaa, valla düşüncelerime tercüman olmuşsun, hepsine katılıyorummm:))

    YanıtlaSil
  5. Adsız teşekkür ederim, takipte olmana sevindim=)

    Oske, çok teşekkürler, bu tepkiyi almak güzel=)

    YanıtlaSil
  6. çoook doru tespitler bunlar:)devamını bekliyoruz ellerine kafana gözlemlerine kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Kibarlaşalım diye miyavca konuşanlara da ayrıca hastayım,doğru ve anlaşılır konuşmak nerdeyse suç sayılacak ;)Teşekkürler hislerimize tercüman olduğun için.. .

    YanıtlaSil
  8. aaaa evet ben bunu unutmuşum. bebek sesiyle konuşan kızlara elimin tersiyle çarpasım geliyor. hangi erkek bunu sevimli ya da seksi buluyo, hiç aklım almıyo!

    YanıtlaSil
  9. benim ayak bileklerim kalin ve sirf bu yuzden babet giymiyorum.(en azindan etek veya sortla giymiyorum, pantolonun altina olabilir) -ayrica ayak bileklerim kalin diye de cok hayiflaniyorum :)) ama baskalarinin goz zevkini rahatsiz ederim diye degil; giyince kendimi hobbit gibi hissediyorum, onun icin :)) rahatliksa illa amac; babetin alternatifi bir suru rahat model var bilekleri ve ayaklari zarif gosteren!
    gercekten tespitlerin hepsi cok dogru! yazidaki amacin; insanlari, degistiremeyecekleri bedensel ozelliklerinden oturu (kilo - boy- kemik yapisi gibi )yargilamak, kinamak, asagilamak degil; giyim-kusam , sac ve makyaj konularinda dusulen hatalarda yol gostermek oldugu cok bariz!

    dergi kapaklarindaki photoshoplu celebritilere ozeniyorsa bi insan kendi vicut yapisini dusunmeden, komplekse girmek kacinilmazdir.
    kimse kimseye ozenmesin, herkes kendi tarzini kendi yaratsin, kendi vicudunu tanisin.

    harika bir yazi olmus fortfolio! BASAK US

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...