fortfolio işte...

biraz şehir, biraz ilişki, biraz kadın, biraz erkek, biraz yalnız, biraz komik, biraz hikaye, biraz gerçek.

12 Aralık 2010 Pazar

Kadının bekarı, erkeğin eşlisi makbuldür!



Kadın bekar iken, erkek eşli iken (sevgili ya da evli farketmez) daha çekici oluyor. Çevresine, arkadaşlarına, flört seçeneklerine hatta ailesine bile daha makbul. 
Farklılıklar tabii ki olacak ama bu da neyin nesi demeyin, ne de olsa biri Mars’tan, öteki Venüs’ten... Çekim yasası nasıl mı çalışıyor? Gelin, anlatayım. 
 Kadın, bekar iken, sevgilisi, kocası, flörtü, heyecanı yok iken daha özel bir hale bürünüyor. Öyle, nasılsa sevgilim var kafası yaşamıyor, bakımsız olmuyor, kilosuna, makyajına özen gösteriyor.

Kendini sevgiliye, evde onunla geçen zamanlara adamıyor. Böylece arkadaşlarına daha çok zaman ayırıyor, evde onlara yemekler yapıyor, sürprizlerini onlara saklıyor. 

Enerjisi bitmiyor, ne de olsa seks yapamıyor, kendini aktivitelere adıyor. Spora gidiyor, kurslara yazılıyor, dışarı çıkıyor, sosyalleşiyor. Sıradan erkek arkadaşlarının dışarı çıkarken damı ya da dert ortağı, kız kıza gecelerin ise yıldızı oluyor. Üstelik kapısı her gece 3’te çalınabilir oluyor, en fazla yalnız uyuduğu yataktan kaldırmış olursun. 

Enerjisi bitmiyor, işine odaklanıyor. Neyi nasıl yaparım, nasıl daha çok para kazanırım, kariyer hedeflerime kaç senede ulaşırım yolculuklarına çıkıyor.
Yolculuk demişken, bir bekar kız arkadaşını daha peşine takıyor-etrafta ondan bol ne var- yurtiçi/yurtdışı seyahatler planlıyor. Yeni yerler, yeni kültürlerle beynini zenginleştiriyor. 

Ailesine daha çok vakit ayırıyor, bayramlarda sevgili kolunda yurtdışı gezmelere gitmek yerine baba arabasında akraba ziyaretine gidiyor. 

Umutlu oluyor, sevgili dertleri yaşamıyor, sıkıntıyla bezmiyor ama aşka inanmaya devam ediyor.
Deniyor. Denedikçe biriken komik flört anıları ve karikatürize edilmiş eski sevgili hikayeleriyle arkadaş sohbetlerinde başrole oturuyor. 

Söylemeye gerek var mı tabii ki potansiyel erkekler için daha çekici bir flört oluyor. Erkek, sevgilisi olan kadını (ona çok aşık değilse) ayırmaya çalışmaz kardeşim! Diğer erkeğe saygısından, belki biraz korkusundan, belki uğraşmaya takati olmadığından...
Kadın, bekar ise, potansiyel erkek ona her istediği muameleyi yapma hakkını kendinde görüyor, yazabilir, bırakabilir, çıkabilir, yatabilir, sevebilir...

 Erkek ise eğer bekar değilse, bir beraberliği var ise daha özel bir hal alıyor.
Şöyle başlayalım, siz hiç baş başa tiyatroya giden iki erkek arkadaş gördünüz mü? Erkeği bir başka boyuta taşıyan hayatındaki kadın oluyor tam bu noktada. Erkek, kadınını memnun etmek için operaya, baleye, sergiye giderken aslında kendisi besleniyor. Yeni yemekler tadıyor, farklı geziler yapıyor.

Ailesine daha yakın oluyor, vefasız erkek çocuğundan sevgilisi kolunda ziyarete giden evin oğluna dönüşüyor.

Sıradan kız arkadaşları için, yanlış anlaşma olmadan sırdaş oluyor. “Seni özledim arkadaşım” lafını daha sık duyuyor.

Sevgilisi olan adam kendine daha çok bakıyor, sporuna dikkat ederken, eşinin yaptığı sağlıklı yemeklerle rejimini destekleme şansı buluyor. Pizza siparişi vermek yerine, ızgara tavuk yiyor.

Sevdiği olan erkeğin kalbi yumuşuyor, empati gücü artıyor, hayalgücü yükseliyor. Hayalgücünden sürprizleri de nasibini alıyor.

Düzgün bir ilişkiye sahipse, şüphesiz ki işinde de daha başarılı oluyor. Hangover sabahlarda ofise gitmiyor, kafasını yoran bir şey olmayınca mesleğe yoğunlaşabiliyor. Başarılı erkeğin arkasındaki kadın kafası.

Şimdi diyeceksin ki faka bastın, erkek arkadaşları şikayetçi oluyor, hayır yalnışın var! Sevgilisi olan erkek, arkadaşlarıyla çift grupları halinde daha çok vakit geçirebilirken bekar kankaları için keyifsiz bir hal almıyor. Çünkü erkek, zaten sevgili adına arkadaş ekme olayına sıcak bakmıyor, onlarla beraberken bıkbık kız arkadaşından bahsetmiyor. Siz hiç bira ortamında gece uyurken sevgilisinin nasıl sevimli sesler çıkardığını anlatan erkek gördünüz mü?

Ayrıca arkadaşlarla çıkılan av gecelerinde aç köpek olmuyor. Hem “hadi bekar takılalım bu gece” teklifi, bekar olmadığı için daha heyecan verici oluyor, böylece daha katılımcı oluyor. Zaten sevgilisi olması erkek için, wing man (sen ona yaz ama bak bu benim ya da sen oyala arkadaşını kafası) olmasına engel değil ki, veriyor desteği arkadaşları kızlara sayesinde yazıyor. Üstelik ortamın güzel kızına talip olmaya kalkmıyor, kalkarsa da hemen “ayşe nerde şimdi dostum” lafını yiyor en yüksek perdeden.

Potansiyel kadın flörtler için ise çok daha çekici oluyor. Kızlar, hadi itiraf edelim, birinden hoşlandığımızda sevgilisi var diye vazgeçmek yerine tam tersi gaza gelip, “ayırırız abi ne olacak” kafasına giriyoruz. Üstelik adam denenmiş, adam çift olmanın ne demek olduğunu biliyor, sevgilisi varsa “adamda bir şey var ki beraberler” diye düşünülüyor. Aslında her adam her kadına aynı davranmaz bunu gözden kaçırıyoruz ama adamın market değeri artmış, piyasası zenginleşmiş oluyor.

Peki bu yazıyı şimdi ben nereye bağlayacağım? Evet kadın bekar, erkek eşli durumdayken daha özel, daha çekici, daha eğlenceli bir hal alıyor ama tüm kadınlar bekar gezsin, tüm erkekler sevgili yapsın diye mi tavsiye edeceğim? Matematikte kötüyüm ama bu kadar değil!
Belki şunu önerebilirim, kadın sevgilisi varken bekarmışcasına, özenli günlerini unutmadan yaşasın ki çekiciliği daim kalsın, erkek de bekar iken sevgilisi varmış gibi özgüvenli kalsın... Oyunlar tüm hızıyla devam etsin.

10 yorum:

  1. yazıya tamamıyla katılmakla birlikte şunu da söylemeden geçemeyeceğim: ben erkek arkadaşlarımla tiyatroya gidiyorum yahu =)

    YanıtlaSil
  2. sen istisnasın demek ki! Yine de tavsiyem, "Abi geçende Osmanla başbaşa tiyatroya gittik çok iyi bi oyun izledik." gibi bi cümle kurmaman yönünde... =)

    YanıtlaSil
  3. güzel tespit=)eline sağlık.. Ben iki türlü de tiyatroya gitmeyenlerdenim=)

    YanıtlaSil
  4. anlaşılan kimse tiyatroya gidemiyo bu ara, blog etkinliği mi düzenlesem? =)
    Teşekkür ederim UnknownPerson ve Yasemin.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir yazı gerçekten.

    Kızlarla ilgili kısımları tabi bilemiyorum ama böylece öğrenmiş oldum. Erkeklerle ilgili kısım ise %99 doğru. Gerçekten sevgilisi olan bir kıza bakmaz erkekler o erkeğe saygısında. Bir erkek arkadaşımla birlikte de tiyatroya gitmedim gerçekten. %1 ise benle ilgili. Ben hiçbir sergiye kız arkadaşımla gitmedim mesela genelde bireysel gidiyorum. Bir de sevgilim var ama haftada en az bir gün pizza siparişi veriyorum :)

    Ama gerçekten çok güzel bir yazı. Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  6. yazı tesaduf denk geldı okudum. başarılı =)

    YanıtlaSil
  7. valla süper ne denir ki? tespitler yerinde..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...